3 januari 2008

Reflektion
Läser att vi ska reflektera då det är årsskifte. Jag vet inte det jag. Det är klart, om man aldrig annars reflekterar och tänker efter kanske det är en god idé, men är det inte en ännu bättre idé att inte fokusera så mycket på det som redan har så mycket uppmärksamhet och istället reflektera lite då det inte är så upphaussat.

Jag tänker så här: Årsskiften inryms i en tid av helger då det är lätt hänt att det blir stressigt, då det ofta är gott om förväntningar och då vi tror oss om att denna gång kunna klara av att hålla de där löftena som alltid annars gått över styr. Det är liksom så laddat att det nästan bäddar för snedvridna förhoppningar eller onödig misströstan.

Så mitt försök är att istället reflektera vid andra tillfällen (också). Det är ju inte bara mellan december och januari det är ett skifte eller mellan 7 och 8 i ett årtal. Det är ständigt skifte, skifte mellan det nu som har varit, det nu som är nu och det nu som kommer.

Och förmodligen är det viktigare vilka reflektioner vi gör i detta nu, som är vårt allt, än att vi framställer förhoppningar och löften i en yra av att ett ögonblick skulle vara mer speciellt än andra.

Inga kommentarer: