10 augusti 2009

Ett steg till

Att inte bry sig särskilt mycket, är väl kanske det vanligaste. En del bemödar sig med att tycka och tänka lite, mer eller mindre genomtänkt och belagt. Några engagerar sig i någon grad. Och så finns det de där som är beredda att gå ett steg till.

Denna veckas sommarbloggare på Dagen.se är Annika Spalde och hon hör nog till den där gruppen av människor som är beredda att gå ett steg till. Läs gärna hennes blogg med vidhängande kommentarer.

Alla människor tycker inte och agerar inte likadant. Och det är bra. Bra är också att möta dem som inte alltid tycker som man själv. Ingenting är enkelt, det finns alltid mer än ett sätt att se på saker och ting. Att få sina egna ideal bekräftade har sitt värde, men att få dem ifrågasatta och utmanade gör att de kan vässas och fördjupas. Att veta vad man säger ja till, är bra, likaså att veta vad man säger nej till. Men att veta vad man säger nej till genom att säga ja och vad man säger ja till genom att säga nej, det är att föra det hela ett steg längre.

Inga kommentarer: