19 september 2009

Kvalitet lönar sig

Du får det du betalar för!

Vi vill ha ut så mycket som möjligt, men gärna utan större investering. Vi vill kunna ångra oss, byta, tröttna, komma billigt undan. Konsekvensen av det är att vi bara kan åtnjuta det som är av sämre kvalitet. För det är det som kräver liten insats och liten påverkan, litet intrång i våra liv.

Om vi däremot vill ha god kvalitet, verkligen få något för det vi satsar, då krävs det en stor investering. Men då blir också utdelningen stor; vi får vad vi betalar för. Betalningen är inte i ekonomiska eller materiella tillgångar utan det är våra liv vi investerar i den tro som ger oss kvalitet.

Så många människor tycks tro att kvaliteten går att få via någon genväg. Men icke! Endast den som går in med hela sitt liv som investering ser kvaliteten i sin fulla kapacitet. Det är den som är beredd att avstå för att kunna investera, den som är beredd till eftergifter och intrång i det invanda, som kan åtnjuta det positiva.

För det är nog ändå så, att det även då det gäller religiös tro är så att vi får vad vi betalar för. Och den som inte är beredd att satsa allt på en kvalitativ investering kan inte heller räkna med annat än dåliga och söndertrasande produkter.

1 kommentar:

svintoflickan sa...

oj har du bloggat i 2 år redan...så fort de går.

ja du..kyrkans val..jag fattar inget om valet i morgon...
förvirrad.

kramis