2 juni 2010

Väntan på det som ska komma

Vänta är ofta svårt. Vi har lite olika svårt för det, somliga blir irriterade direkt då det inte går deras väg medan andra har ett större tålamod. Men oavsett har vi alla våra gränser för hur länge vi står ut att vänta.

Säkert är det också många som upptäckt att det kan vara lättare att vänta då man vet att det finns ett slut. Då det alltså inte bara är den där förhoppningen om en ände utan ett verkligt slut att fästa längtan vid.

Att vänta på sommaren – om det nu är det man gör – är lättare i och med att vi vet att den kommer vid ungefär samma tidpunkt varje år. Tänk om den var helt nyckfull och dök upp lite nu och då utan den förvarning som våren är. Då skulle vi inte få någon ordning på vår väntan, den skulle famla rätt mycket i blindo. Förmodligen skulle en sådan oordnad längtan vara svår att leva med.

Det är lättare att vänta när man vet att det finns ett slut.

Det är därför den kristna människan kan stå ut med att vänta på livets fullbordan. Hon vet att den finns, därför att Bibeln talar om hur Jesus ska komma tillbaka och ställa allt tillrätta. När exakt detta ska ske vet vi inte, men att det ska ske vet vi och det räcker för att väntan ska ha det slut som gör att det går att stå ut med den.

Inga kommentarer: