20 augusti 2010

När döden knackar på

Man kan få dem på så många olika sätt. De kommer så olika nära. Somliga sveper bara förbi med en knappt märkbar rörelse. Andra berör inte alls. Och så finns det de som drabbar på djupaste djupet. Och så dem som berör ordentligt utan att vara alltför påträngande.

Jag fick ett dödsbud nyligen. Ett av den där typen som berör utan att rycka undan hela den grund man står och lever på. Men ändå. Sorgligt så det förslår. Inte minst utifrån allt det som inte blev. Allt det som inte kunde bli. Först på grund av en nedbrytande och långvarig sjukdom och sedan på grund av den definitiva förändringen då liv går över i död.

Ett dödbud bland många, många på vår jord den dagen, den stunden. En stund då världen blev fattigare men himlen rikare.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
Jag vill kommentera om döden.

Hur man ska leva för att möjliggöra så att Skaparen i Hans nåd förser med Sin förlåtelse står det om i den judiska Bibeln och undervisades också av första århundradets Ribi Yehoshua [se not 1] - från Nasaret. Hans namn förvrängdes sedan till Jesus.

Den judiska Bibeln – t.ex. ”Hesekiel” 18 utlovar att Skaparen i Sin nåd ska ge Sin förlåtelse till dem och endast dem som gör sitt uppriktigaste att hålla direktiven i ”Moseböckerna”.

Skaparen kan inte ljuga och ändras inte, såsom det står skrivet i Malakhi 3:6 i den judiska Bibeln!

Ribi Yehoshua – Messias - levde och praktiserade direktiven i ”Moseböckerna” med ett uppriktigt hjärta, han dog oskyldig och blev ett offer. På grund av detta kan den perfekta Skaparen ge Sin förlåtelse för de tillkortakommanden (i att hålla direktiven i ”Moseböckerna”) hos alla de som gör sitt yttersta i att följa Skaparens direktiv i ”Moseböckerna” (i enlighet med vad som står i ”Hesekiel” kapitel 18 (på hebreiska)) i den judiska Bibeln; samt hos dem som har medvetet brutit mot ett direktiv i ”Moseböckerna” - t.ex. brutit mot förbudet att äta fläsk - och upphör med sin överträdelse och istället börjar göra sitt bästa att praktisera alla direktiv i Moseböckerna icke-selektivt till det bästa av sin förmåga.

Det som står i den judiska Bibeln och det som första århundradets Ribi [Ribi var hans titel] Yehoshua –Messias- från Nasaret undervisade strider således mot den kristna frälsningssynen förespråkad på denna blogg.

Att leva på det ovan beskrivna sättet ända tills man dör implicerar att den perfekte Skaparen kommer att fortsätta att ge Sin förlåtelse under hela ens liv, vilket kommer att innebära en fortsatt relation med Honom, vilket leder till himmelriket. Emedan att inte leva på det ovan beskrivna sättet, inte leder till himmelriket enligt Hesekiel kapitel 18 och enligt Ribi Yehoshuas – Messias – undervisning.

Noter:
1.http://www.netzarim.co.il/Shared/HistJes.htm

lilamonica sa...

Anders Branderud: Det du presenterar är inte en klassisk kristen tro och alltså inget som jag delar. Frälsning finns endast genom Jesus Kristus, något som finns beskrivet i så väl gamla som nya testamentet i Bibeln.