23 maj 2010

Det oföränderliga

Claphaminstitutet är en tankesmedja på kristen grund, som försöker förmedla samtidsaktuella ämnen ur biblisk synvinkel. Ordförande i Claphaminstitutet är Stefan Swärd, som också är pastor i Elimkyrkan i Stockholm. Nu har Swärd skrivit enkelt och tydligt om äktenskapet. Det jag särskilt fastnar för bland orden är då han påpekar att Guds önskan om hur människorna ska leva, knappast har ändrats bara för att samhällets synsätt förändras.

Det är ett mycket viktigt påpekande. Hur många är det inte som försöker nutidsanpassa – och därmed luckra upp – Bibelns budskap för att göra det lättare att efterfölja och mindre anstötligt. Det är inte bibliskt och inte Guds vilja.

När jag var barn var jag med och framförde en musikal. Där löd ett par rader i sista sången, i vilken barnkören gav allt, så här: ”Det ska aldrig försvinna, alltid stå kvar. Det ska aldrig, aldrig försvinna, nej det ska alltid stå kvar.”

Det handlade om Guds ord. Det ord som är oföränderligt och därmed är också det människan har att följa i sin levnad oförändrat och helt och hållet oberoende av modenycker i samhället. Värt att inte bara betänka utan framförallt försöka efterleva.

Inga kommentarer: