8 april 2015

Hur lever man som kristen egentligen

Det finns många saker som man skulle kunna påstå är sådant som en kristen människa bör eller ska göra. Det har genom historien gjorts försök med listor som berättar vad som är tillåtet och vad som är förbjudet för den som vill räknas som kristen. Många har säkert velat ha en sådan lista i tron att den ska hjälpa till med de svåra valen och gränsdragningarna. De som inte är kristna tycks också ofta tro att det finns sådana tydiga bestämmelser för hur en kristen ska se ut och vara.

Självklart finns det ett sätt att leva sitt liv som skulle kunna kallas kristet, men exakt vad det innebär är svårt att formulera. Det finns inga enkla svar på vad man bör och inte bör som kristen.

Jag tror att en av de viktigaste uppgifterna en kristen människa har, det är att skapa möjligheter för Gud att verka. Det innebär att de som tar sin kristna tro på allvar med sitt liv bör leva på ett sådant sätt att Gud kan bli synlig. Exakt vad det innebär i varje enskild situation går inte att säga, men med detta för ögonen, att skapa möjlighet för Gud, har alla val i alla fall en riktning att gå i.


En miljö eller en atmosfär där Gud kan utföra sitt verk och delta med sin närvaro är alltså målet i privatlivet, arbetslivet, församlingslivet och alla andra sammanhang där vi finns.

Inga kommentarer: