22 oktober 2007

Det kommer
Det kommer ett mejl fyllt av ord. Bland dessa ord finns en del information gällande ett specifikt sammanhang. Vad alla de andra orden är, vet jag inte riktigt. De fungerar som ett slags höjare av svårighetsgraden, de ger informationen en komplexitet som den vid en närmare granskning helt saknar.

Det tycks behövas ett lager av information kring informationen, en hinna av ord att tränga igenom för att finna det som sägs. Det är som klarar inte den moderna, upplysta, globaliserade tillvaron av att tala på egen hand, utan den behöver hjälp av det intetsägande.

Det är inte utan att jag riktar en trånande blick mot människorna i det gamla bondesamhället. Dessa som under en hel livstid förmodligen inte behövde ta in så mycket information och intryck som jag måste stå ut med under några få timmar eller dagar. De levde då allting hade sin givna ordning, då allting följde samma rytm. De visste oftast vad som krävdes av dem och det mesta var begripligt, eftersom det var välbekant.

Tänk att det fortfarande finns människor som lever under sådana omständigheter. Som lever sina liv där människans värld är liten. Och där Gud är stor.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja nog är de skillnad..de tror jag verkligen..
inte så konstigt människor blri splittrade o rotlösa osv..de är liksom för mycke av allting !!
nu ska vi gå o hämta elias i skolan..
ha en fin dag.
kramis