14 november 2007

Detta är dagen
Detta är dagen då Astrid Lindgren skulle ha fyllt 100 år. Med tanke på vilken författarinsats hon gjort, vilket inflytande hon haft och har på mängder av människor världen över, kan det vara med rätta hon ges viss uppmärksamhet.

Samtidigt snurrar något annat i mitt huvud. Nämligen det som en person sa igår, att vårt jobb endast är ett skal, inte viktigt annat än som något att förmedla evangeliet med.

Så frågan är vad det är vi förmedlar med de liv vi lever. Förmodligen sänder vi alla ut något slags budskap, medvetet eller omedvetet. Detta är vårt sätta att påverka världen, genom vårt dagliga liv och värv, genom de små valen i de hastigt förbiilande ögonblicken.

Det sägs att det inte är de stora utgifterna som dränerar ekonomin utan de små. Allt det där som var för sig knappt kostar någonting, men tillsammans blir den stora summa som kan fälla oss. Kanske är det på samma sätt med livet. Det som sätter spår, lämnar avtryck och verkligen påverkar, är inte i första hand de stora och uppmärksammade valen, utan de små och till synes obetydliga, men som tillsammans blir avgörande. Att välja blir då viktigare i det lilla än i det stora. Åtminstone för den som vill påverka vad livet påverkar. Och det är för sådant som vi har denna dag.

Inga kommentarer: